Nedelja 30.11.2014.
13:19
Srna

Presečen lanac šverca ljudi, dva policajca povređena

Policija pronašla 90 osoba koje su ilegano ušle u Srbiju (Foto: Arhiva)
 

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju određeno je zadržavanje do 48 časova šestorici osumnjičenih državljana afro-azijskih zemalja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je zaustavila dva automobila, kombi i kamion sa falsifikovanim registarskim oznakama u kojima je pronađeno 90 osoba koje su ilegalno prešle državnu granicu između Makedonije i Srbije, navodi se u saopštenju.

Teretnim vozilima upravljali su M. P. (35) i J. S. (41), a logističku podršku u putničkim vozilima pružali su im S. M. (42), B. M. (48) i J. M. (23).

Prilikom zaustavljanja vozila u Vranju, pokušavajući da pobegne J. M. je automobilom udario i povredio dva policijska službenika, od kojih je jedan zadržan u bolnici, a drugi pušten na kućno lečenje.

Sva vozila su privremeno oduzeta, navodi se u saopštenju.

Protiv petorice osumnjičenih podnesena je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Protiv M. P, J. S. i D. S. podnesena je prijava zbog krivičnog dela posebni slučajevi falsifikovanja isprava, dok je protiv J. M. podnesena krivična prijava za krivično delo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

2024 © - Vesti online