Subota 29.11.2014.
16:54
Beta

DS zatražila ostavku Vulina

U DS-u nezadovoljni kako Aleksandar Vulin troši pare
 



"Za Demokratsku stranku ovo je pravi primer kako vlada Aleksandra Vučića vidi razvoj civilnog društva, kao prostor za 'pranje novca' i fninasiranje izgradnje stranačke organizacije. Tražimo ostavku Aleksandra Vulina", navela je DS u saopštenju.


Ta partija je istakla da ministar "deli 1,8 miliona evra takoreći nepostojećim organizacijama civilno-socijalne zaštite osonovanim pod sumnjivim okolnostima" i dodala da su organizacije osnovane ili nekoliko dana pre otvaranja konkursa, na sam dan, kao i posle, iako je jedan od uslova na konkrusu bio da se dostavi završni račun za prethodnu godinu.


Demokratska stranka je navela da su procenjene uštede smanjivanjem plata prosvetara tri miliona, a da je Vulin "samo u poslednjih nedelju dana podelio identičan iznos nepostojećim organizacijama i centrima za socijalni rad za kupovinu stolova i stolica".


Kako su naveli, da paradoks bude veći, ministar je i autor "sramne" Uredbe o merama socijalne uključenosti korisnika novčane socijalne pomoći, čime se "uskraćuje pravo građanima na dodatnu socijalnu zaštitu".


"Demokratsko pravo je građana da udružuju i DS će uvek podržavati rad i uspostavljati saradnju sa organizacijama civilnog društva koje doprinose razvoju socijalnih usluga i demokratije u Srbiji. U saradnji sa organizacijama, dogovorićemo mehanizme kontrole koji će obezbediti da se ovakve stvari na konkursima više nikada ne ponavljaju", saopštila je ta stranka.

2024 © - Vesti online