Petak 28.11.2014.
17:21
Beta

"Partizan protiv Galatasaraja kad se smire strasti"

Ne bi želeo Turke u grupi: Vanja Udovičić
 

"Sigurno da ćemo izmeriti dobro koliko je potrebno da se strasti, koje su sad visoke, smire. Samo ne bih voleo, što postoji kao mogućnost, da ponovo budemo u grupi sa Galatasarajem, što može da doprinese povećanju strasti", kazao je Udovičić za Televiziju B92.

On je istakao da je u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom sporta Turske otkako je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković, te da je zadovoljan njihovom brzom reakcijom.

"Želimo da spustimo tenziju, vratimo stanje u normalu, što je neophodno zbog daljih investicija u Srbiju i normalnih odnosa između dve države", dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima se primenjuje, ali je problem trajanje sudskih procesa.

"Iako sudstvo radi sve što je u njihovoj mogućnosti, tu je prostor da se može uticati da nasilja na stadionima više ne bude", naveo je Udovičić.

O budžetu Ministarstva omladine i sporta za narednu godinu, ministar je istakao da je on smanjen, kao i ostalim ministarstvima, ali da to neće uticati na sportiste i mlade talente.

Navijač Crvene zvezde ubijen je prošle nedelje u Istanbulu pre košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda u Evroligi.

2024 © - Vesti online