Petak 28.11.2014.
12:49
Srna

Bilbordi u PG razbesneli Ruse: Bolje banana u ruci, nego ruska čizma za vratom

Rusi zahtevaju odgovor zbog ovakvih bilborda

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore navode da je zbog tih bilborda stigla i nota od ruske Ambasade.

"Ministarstvo je uputilo notu ambasadi Rusije i naglasilo da poruke ovakvog sadržaja smatra apsolutno neprihvatljivim i da one ni na koji način ne odražavaju vrednosti i prioritete naše spoljne i unutrašnje politike", navode iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija.

Iz ovog ministarstva poručuju da Crna Gora želi dobre odnose s Rusijom.

"Rusiju smatramo prijateljskom i partnerskom državom s kojom želimo da nastavimo tradicionalno dobre i sadržajne odnose", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bilbordi koji su prethodnih dana bili postavljeni u Podgorici izazvali su veliku pažnju javnosti, a na istaknute poruke reagovalo je i nekoliko opozicionih poslanika koji su zahtevali objašnjenje.

Poruku "Bolje banana u ruci, nego ruska čizma za vratom" potpisuje neformalna grupa pod nazivom "Crnogorske patriote". Podgorica je bila oblepljena i bilbordima na kojime su navedena imena privatizovanih crnogorskih preduzeća, čiji su vlasnici postale ruske firme, te poruka "Nikad nama Crnogorcima Rusi nijesu bili prijatelji, uvijek smo im bili moneta za potkusurivanje. (Milovan Đilas na mitingu u Titogradu 1951. godine)".

2024 © - Vesti online