Četvrtak 27.11.2014.
22:09
blic.rs, Beoinfo

Beograd: Novogodišnji programi na tri bine

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika Beograd dobija posebnu draž
 

Prema njenim rečima, “Pop-folk” bina nalaziće se ispred Narodne skupštine i na njoj će se koncerti održavati 30. i 31. decembra, a druga, takozvana “Rok bina” biće na Trgu republike.

- Na samom Trgu republike dešavaće se nešto fenomenalno, nešto sa čime Beograd treba da se ponosi i što imaju drugi evropski gradovi. To je Trg otvorenog srca koji se prostire duž cele Knez Mihailove ulice, koja će biti pokrivena malim kućicama, sa novogodišnjom atmosferom. Ulica otvorenog srca odvijaće se 1. januara na više od sedam opština. Takozvani treći stejdž - “di-džej bina” biće 31. decembra na platou kod Filozofskog fakulteta. Cela novogodišnja čarolija u gradu trajaće mesec dana, a svi programi su besplatni. Za najmlađe programi počinju od 14. decembra i trajaće do 15. januara. Na Trgu republike svakog dana biće besplatne dečje predstave i radionice, koje će promovisati stare zanate - rekla je Tijana Maljković.

Prema njenim rečima, Beograd je jedini grad u Evropi koji je ove godine ostvario dvocifren porast turista, od 14 odsto, što ide u prilog tome da smo postali atraktivna turistička destinacija.

- Prema "Lonely Planet" vodiču, proglašeni smo za sedmu među prvih 10 najinteresantnijih destinacija na svetu za 2015. godinu. Za doček Nove godine očekujemo veliki broj turista iz regiona, ali i evropskih zemalja, posebno zbog di-džej scene koja je veoma atraktivna za mladu i alternativnu publiku - rekla je Tijana Maljković.

2024 © - Vesti online