Četvrtak 27.11.2014.
16:52 >> 21:15h
Vestionline

EL: Pobeda za Marka i Top 16!

Boban Marjanović bio je nezaustavljiv
 

Ono što treba da raduje stratega tima sa Malog Kalemegdana svakako je dobra partija Amerikanca, Čarlsa Dženkinsa, koji je u odsudnim momentima bio na visini zadatka, pogodio dve trojke i odigrao fantastično u defanzivi.

Sjajno je Crvena zvezda otvorila meč, pre svega u odbrani. Zaustavljen je karakteristično dobar šut tima iz Klaipede, a tandem Mitrović-Marjanović  držali su svoj tim u konstantnom vođstvu.

Prednost je rasla iz minuta u minut, u jednom momentu bila na "koti 15" (33:18), a onda je naprasno počela da se "topi". Litvanci su upalili motore, počeli da pogađaju iz svih pozicija, dok je domaćin u tim trenucima bio bez odgovora. Načinjena je neverovatna serija od 19:0, za prednost od dva poena po odlasku na veliki odmor.

Pročitajte još:

Sever zanemeo, tišina ledila krv

EL: Turčin "sklonjen" iz Beograda
VIDEO: Nova "magija" Markusa Vilijamsa

 

Međutimm, početkom trećeg kvartala situacija se potpuno promenila. Kao da je Radonjić svojim izabranicima ubrizgao nekakvu injekciju. Popularni Đenka počeo je da pogađa trojke, Bobi je zakucavao litvanskog predstavnika, a Blažič borbenošću u oba segmenta igre "dodavao na skupoću"... Uzvraćeno je serijom od 19:2, a izabranici Kazisa Maksvitisa ostali su bez snage.

Sve što je u nastavku viđeno, bilo je rutinsko odrađivanje posla.

Jedini srpski predstavnik u Evroligi sada ima četiri pobede i nalazi se u izuzetno povoljnoj poziciji pred nastavak takmičenja, gde će u narednoj rundi izaći na megdan španskoj Valensiji. 

 

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Utakmica je završena. Crvena zvezda je ostvarila četvrti trijumf u Evroligi - 79:62.
35. minut - Tim Dejana Radonjića sjajnom igrom stiže do "20+" razlike - 75:54.
32. minut - Dženkins ubacuje drugu trojku, Gailijus uzvraća, uz faul. Ipak, ne pogađa bacanje, a Mitrović sa linije za slobodna bacanja vraća Zvezdi 15 poena suficita - 67:52.
30. minut - Na kraju treće deonice Crvena zvezda u prednosti - 62:47.
29. minut - Serija beogradske ekipe od 9:0. Dženkinsovih pet, Marjanovićevih četiri poena - 58:43.
27. minut - Bobi ponovo poentira, ali Neptunas se ne predaje. Postiže četiri uzastopna poena, a Radonjić traži minut odmora.
25. minut - Nova trojka Slovenca, potom i zakucavanje Marjanovića. Stvari se vraćaju u "normalu" - 47:39.
23. minut - Blažič trojkom vraća prednost crveno-belima.
21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Poenima iz reketa ga otvara Marjanović i izjednačuje rezultat.
20. minut - Prvo poluvreme je završeno. Neptunas vodi 37:35.
19. minut - Novom serijom (7:0) Neptunas stiže do vođstva (37:33). Marjanović konačno prekida seriju.
17. minut - Seriju Litvanaca od 4:0 Dejan Radonjić pokušao je da "preseče" tajm-autom, ali Litvanci se trojkama vraćaju u meč (serija 12:0) i sada je samo tri poena prednosti - 33:30.
14. minut - Zvezda povećava prednost (29:16), a Blažič sa 11 poena prestiže Marjanovića na listi strelaca. Centar tima iz Klaipede ubacio je svoje prve poene, ali Cirbes mu uzvraća istom merom. Mitrović je odigrao odličnu odbranu i iz kontre zakucao za maksimalnih "plus 15" - 33:18
12. minut - Bobi postaje prvi igrač na utakmici sa dvocifrenim učinkom (10). Galdikas je ubacio oba slobodna bacanja, a Blažič svoj prvi dalekometni hitac.
10. minut - Zvezdin Slovenac donosi prvu dvocifrenu prednost (20:10), a Dženkins je iz teškog šuta povećava. Prva četvrtina završena je rezultatom 22:14.
8. minut - Vilijamsova "magija". Protivnika je poslao "po burek" i na kraju lako poentirao - 18:10.
6. minut - Jaka Blažič pogodio je oba penala, da bi Šakur sjajnim prodorom uzvratio. Slovenac je probio i doneo Zvezdi novu prednost od šest poena (14:8). Trener litvanskog tima proimoran da zatraži minut odmora.
3. minut - Po još jedan koš ubacili su Mitrović i Marjanović, potom je Galdikas pogodio jedno slobodno bacanje, a Sinica trojku - 10:6.
1. minut - Utakmica je počela. Marjanović karakterističnim šutem donosi Zvezdi početno vođstvo. Gailijus uzvraća, ali Mitrović ubacuje zicer za novu prednost.

SASTAVI TIMOVA: 

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Cirbes.

NEPTUNAS: Mažeika, Girziunas, Nacijus, Sinica, Dimša, Gailius, Galdikas, Šakur, Benson, Zavackas, Vasilijus, Butveičijus.

2024 © - Vesti online