Petak 28.11.2014.
02:30
S. M. Tomić - Vesti

Crveni tepih i bodljikava žica

Uprava zatvora stoga je pokrenula projekat rehabilitacije i obučiti žene određenim veštinama da bi mogle da se zaposle nakon izlaska iz zatvora. 

Dok jedan deo pohađa kurs šminkanja i frizeraja, druge se bave dizajniranjem odeće. Nedavno je zatvor organizovao pravu modnu reviju gde su neke zatvorenice prikazale odeću koju su same dizajnirale, a druge su šminkale modele i pravile im frizuru. Uz zatvorsku ogradu sa bodljikavom žicom prostrt je crveni tepih kojim su paradirale zatvorske manekenke.


Zatvorenice su radile zajedno sa studentima iz Studija 6B, a modeli su inspirisani britanskom vojskom i indijskim verskim simbolima. Odeću su ukrašavale cvećem, životinjskim printovima i geometrijskim oblicima.
 

Gužva u ćeliji

Neve Tirza je vrlo prometan u poređenju sa drugim zatvorima gde svaki zatvorenik ima svoju vlastitu ćeliju. Ove šest žena deli istu ćeliju. Većina zatvorenica su bivše narkomanke koje pate od mentalnih poremećaja, pa bi im mesto pre bilo u psihijatrijskim bolnicama. Među Jevrejkama ima i Palestinki, ali i Evropljanki, Afrikanki, prestupnica iz Južne Amerike...

2024 © - Vesti online