Sreda 26.11.2014.
11:59
blic.rs

Uhapšeni Turci: Ne znamo ko je ubio Marka

Tragično izgubio život u Istanbulu: Marko Ivković 

Kako prenosi "Fanatik", petorica privedenih navijača turskog kluba su zadržani jer su učestvovali u tuči između njihove i grupe pristalica Crvene zvezde, ali su odbacili sve tvrdnje da su akteri bili tragičnog dela tog sukoba.

Oni su potvrdili da su bili prisutni kada je do incidenta došli ali su, kako prenosi turski "Fanatik", istakli da ne znaju ko je nožem usmrtio Marka Ivkovića, koji je potom izdahnuo u bolnici.

Sa druge strane, detaljnim uvidom u prvobitno saopštenje turske policije, Blicsport je uoči grešku koju su napravile srpske novinske agencije kada su loše prevele deo u kome se govori o navodnom "međusobnom sukobu Zvezdinih navijača". Nikakvog međusobnog sukoba nije bilo, bar se on uopšte ne spominje u saopštenju turske policije, već ono u originalu glasi ovako:

Pročitajte još:

STRAŠNO: Albanski navijači čestitali Turcima na ubistvu Marka Ivkovića!

Navijači Galate: Ko je sledeći?
Jezivo skandiranje navijača Galatasaraja: Svi ćete proći kao Marko!
Kamere uhvatile turskog navijača sa mačetom u ruci!


"Desili su se incidenti između navijača Galatasaraja i Zvezde koji nisu imali karte za evroligaški meč, a uoči kog je i došlo do do ovih problema. Ove dve grupe (dakle Galatasarajevih i Zvezdinih navijača, a ne Zvezdinih navijača međusobno, prim. aut.) su se međusobno gađale kamenjem i flašama, ali je policija uspela da ih drži odvojene. Ono što se za sada zna, to je da je jedan navijač Crvene zvezde izboden i usmrćen dok je bio praćen sa mesta događaja (ispred hale Abdi Ipekči). Istraga je u toku", navela je istanbulska policija.

"Hurijet" je objavio i da je Ivković ubijen oko 250 metara od hale gde je potom odigrana utakmica, te da nije došao kao većina Zvezdinih navijača, autobusom, već kolima, sa trojicom drugara.

2024 © - Vesti online