Utorak 25.11.2014.
18:01
mozzartsport.com

Robi dobio posao zbog balkanske arogancije

Na novom početku: Robert Prosinečki
 

Posle stradanja sa Bertijom Fogtsom u Bakuu su rešili da se okrenu mlađim trenerima kojima bi rezultati sa reprezentacijom Azerbejdžana predstavljali ozbiljnu odskočnu dasku.


"Više nismo želeli da ulazimo u posao sa trenerima dinosaurusima. Imali smo mogućnost da pregovaramo sa Vahidom Halihodžićem, ali postojalo je mišljenje da on neće ovde biti posvećen poslu kao Prosinečki. Videli ste da Fogtsu ovde nije bilo preterano stalo do rezultata. On je napravio ozbiljne stvari u karijeri, i ništa nije izgubio zbog katastrofe sa našom selekcijom. Sa druge strane Prosinečki želi da napreduje kao trener. Ako ovde bude napravio ozbiljne rezultatte pokazaće da je zreo za najviše domete“, ispričao je za Azeri sport jedan od čelnika tamošnjeg Saveza.

Takođe, u Azerbejdžanu nisu previše razmatrali kandidaturu Roberta Karlosa.


"Suviše je veliko ime. A takvi u Azerbedjžanu nisu dobro prolazili. Setite se samo iskustva Gabale sa Tonijem Adamsom, setite se i da je Vinfrid Šefer Baku doveo do kolapsa. Prosinečki je još u prvom kontaktu sa nama pokazao da poznaje azerbejdžanski fudbal. Možda i zbog toga što smo u istoj grupi sa Hrvatskom, ali pričao nam je o našim fudbalerima koji igraju u Bugarskoj. To je jasan dokaz da je vrlo temeljno pratio evropski fudbal i dok nije angažman. Primetili smo još tokom tog prvog susreta da je povremeno vrlo arogantan. Tu osobinu imaju svi Balkanci, koji su nešto napravili u fudbalskim karijerama“.

Zanimljivo, čelnici azerbejdžanskog Saveza kontaktirali su nekoliko igrača koji su radili pod Prosinečkim. Dobili su odgovore koji su ih zadovoljili. Oni se nadaju da će Robi uspeti da u selekciju Azerbejdžana brzo da implementira igru kratkih pasova. Takođe, u Bakuu su ubeđeni da će Prosinečki popraviti igru u odbrani, mada je u tom segmentu kuburio tokom rada u Crvenoj zvezdi.


"Dobra stvar je što je radio u Turskoj. Dakle, poznaje mentalitet“, bilo je sve što je rekao neimenovani izbor iz Saveza.

2024 © - Vesti online