Mihajlo, srećan ti rođendan

Zdravlje na prvom mestu: Mihajlo Kukić
 

U akciji Humanitarnog mosta i čitalaca "Vesti" u rekordnom roku je prikupljen potreban novac za treću transplantaciju. U Milano prošlog leta Mihajlo nije otišao, zbog iznenadnih poplava. Zato s nadom čeka proleće a u međuvremenu svakog meseca odlazi na preglede u srpsku prestonicu. Osim toga Mihajlo pije i određeni lek koji farmaceutski stručnjaci pripremaju u jednoj od beogradskih apoteka i po koji majka Sonija odlazi svakog meseca.


- Ispočetka sam uspela da organizujem da mi se lek za Mihajla pošalje autobusom, ali kako su vozači imali problema na granici više tako na žalost ne mogu da ga dobijam. Zato moram ići svakog meseca u Beograd da ga preuzmem - kaže majka Sonija i objašnjava da se ovaj medikament ne može naručiti ni u jednoj apoteci u Srpskoj. - Pored toga, lekovi u Srbiji tri puta su jeftiniji i za ista sredstva u Beogradu mogu da kupim tri doze veštačkih suza dok ovde u Prijedoru mogu samo jednu - kaže majka Sonija kojoj bi zbog svih tih razloga pomoć ljudi dobre volje značila kao 'sunce ozeblima...".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Mihajlo je u septembru počeo da ide tri puta sedmično u školu i to je trajalo sve donedavno, ali se napor koji je izazivalo čitanje i pisanje odrazio na Mihajlovim očima, pa su lekari preporučili da nastavi sa učenjem kod kuće. Ali ko to danas od siromašnog naroda može sebi da plati privatnu učiteljicu. Kukići svakako ne, pa će Mihajlova želja da pohađa školu zasad ostati neispunjena, jer je njegovo zdravlje ipak na prvom mestu.
 

Pažljivi dijasporci

U kući Kukića još se sećaju prethodnog Božića kada ih je obradovala donatorka Rajka Tarlać iz Australije sa svojim prijateljima kao i poziva Kliničkog centra Banjaluka na uručenje božićnih paketića. A rođendan Mihajla Kukića već deset godina ne zaboravlja ni grupa od šest Italijana iz Trenta na čelu sa Đanijem Ćitronijem.

2024 © - Vesti online