Ponedeljak 24.11.2014.
19:23
Srna

"Žene i muškarci nisu ravnopravni"

Erdogan islamizuje tursku na sve načine i na svim poljima
 

Erdogan je u današnjem govoru o ženama i pravdi naglasio da su muškarci i žene stvoreni na različite načine, da žene ne mogu da obavljaju iste poslove kao muškarci i da majke uživaju visoku poziciju koje samo one mogu da dostignu.

"Ne može se reći da su žene i muškarci ravnopravni. To je protiv prirode. Stvoreni su na različite načine i njihova građa je različita", rekao je Erdogan.

Erdogan je i ranije svojim izjavama u javnosti izazivao kontroverze. Početkom meseca on je izjavio da su muslimani otkrili Ameriku pre Kristofera Kolumba.

Zapadni mediji navode da turski predsednik vodi ubrzanu islamizaciju u svojoj zemlji. Turski list "Hurijet" je objavio će Direktorat za religijska pitanja izgraditi džamije na prostoru 80 univerzitetskih kampova širom zemlje.

"Džamije se grade na sve strane. Do sada smo ih otvorili 15, a još 50 ćemo dovršiti do kraja 2015", rekao je Mehmet Gormaz, predsednik Direktorata.

Uprkos žestokom protivljenju dela turskih građana, kojima je draža svetovna država, vlast čini sve da islamizuje mnoge vidove života. Podrška Erdoganu naročito je jaka u ruralnim sredinama i unutrašnjosti Turske, dok je opozicija, uglavnom, koncentrisana u većim gradovima.

2024 © - Vesti online