Subota 22.11.2014.
20:49
Vestionline

PL: Mančester jednom šutnuo u gol, dao dva, pobedio!

Runi je iz duela sa Sančezom izašao kao pobednik
 

Tokom većeg dela susreta četa Arsena Vengera nadigrala je tim „crvene đavole“, kojima je ovo bio prvi trijumf na gostovanjima ove sezone.


Golman Junajteda, David De Hea, junak je utakmice, s obzirom da je u nekoliko navrata „skidao“ stopostotne šanse domaćih.

A onda, po nepisanom pravilu sledi kazna za neiskorišćene prilike. Sa levog boka centrirao je Jang, sudarili su se Kiran Gibs i golman Ščesni, na loptu je natrčao Antonio Valensija, "opalio" iz sve snage, a u pokušaju da spreči pogodak Gibs je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Šanse Arsenala ređale su se kao na traci, ali nijedna nije završila iza leđe De Hee. Čekao je Runi u kontri i dočekao. Gotovo svi igrači domaćih bili su na protivničkoj polovini, a Felaini je ispred kaznenog proigrao Vejna Runija. Engleski reprezentativac pretrčao je tri četvrtine sam kao "duh" a onda rutinski smestio loptu u mrežu (2:0).

Anhel Di Marija našao se u istoj poziciji kao i Runi, ali nije bio uspešan, te je promašaj ubrzo kažnjen. Tačnije, već u sledećem napadu Olivije Žiru fantastičnim pogotkom smanjio je vođstvo.

Vremena da Vengerova ekipa osvoji makar bod nije bilo...

2024 © - Vesti online