Subota 22.11.2014.
18:08
mondo.rs, vice.com

Navijač Zvezde: Ovako je bilo u paklu Istanbula

Grotlo: Dvorana Abdi Ipekči u petak je bila "ratna zona" 

Predsednik Zvezde Nebojša Čović otkrio je u subotu da su domaći navijači tokom cele utakmice pevali "Srbe u bunar", da su se zatrčavali ka grupi gostiju, a fotografije na društvenim mrežama otkrile su da su i za vreme meča isticane i zastave Albanije i Bosne i Hercegovine.

"Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen", rekao je Dušan, dok se spremao da krene za Beograd.

PROČITAJTE JOŠ:

Turska policija: Srbina ubio Srbin

"Marko ubijen sa leđa, Turci lažu"
Navijači Zvezde i Olimpijakosa spremaju osvetu?!
Šta je Vučić poručio treneru Galate?

VIDEO: Krvavi istanbulski pir

 

"Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima... Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali".

Dodao je i da su se navijači Galatasaraja konstantno obraćali gostima iz Srbije.

"Prećeno nam je na srpskim jeziku, pevale su se uvredljive pesme, mahalo se albanskim i bosanskim zastavama. Jako neprijatno. Sramota", rekao je Jovanović.

Dušan je rekao da je obezbeđenje u hali ipak bilo dobro organizovano i da su zvezdaši bili okruženi po jednim prstenom redara i policije.

U razgovoru za Vice Srbija, jedan od poznatijih "delija" rekao je da je ispred dvorane bilo "stvarno gadno", kao i da je dogovor da nijedan član navijačke grupe ne daje izjave.

Navijači Crvene zvezde organizovaće danas (subota, 22. novembar) u 18.00 časova ispred crkve Svetog Marka skup, na kome će okupljeni odati poštu stradalom navijaču Crvene zvezde izi Zemuna.

2024 © - Vesti online