Subota 22.11.2014.
17:28
Vestionline

Bundes: Bajern neumoljiv, Dortmund "prosuo" 2:0

Sprovodi teror: Frank Riberi
 

U 23. minutu Bavarci su poveli fenomenalnim pogotkom Marija Gecea, koji je primio loptu na 30-ak metara od gola, povukao koji metar i opalio u rašlje! U 39. minutu Bajern je povećao vodstvo. Roben je ubacio s desne strane, video je kako Robert Levandovski utrčava u prazan prostor na drugoj stativi, a Poljak je lako glavom zakucao loptu. "Alianc Arena" ustala je na noge u 76. minutu kada je u igru ušao Bastijan Švajnštajger. Oporavio se i prvi put zaigrao nakon Mundijala.

Osam minuta pre kraja susreta Roben je odigrao dupli pas u šesnaestercu s Levandovskim i sa pet-šest metara pogodio za 3:0. Konačan rezultat postavio je Sebastijan  Rode u 87. minutu.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nisu uspeli da upišu drugi trijumf u nizu u Bundes ligi, pošto su ispustili dva gola prednosti u Paderbornu – 2:2 (0:2). Neven Subotić odigrao je čitav susret, dok je Miloš Jojić u 67. minutu zamenio Marka Rojsa, koji se ponovo teže povredio posle starta veziste domaćih Bakalorža.

Šalke bio je uspešan i zaustavio je seriju Volfsburga 3:2, dok je Leverkuzen slavio na gostovanju Hanoveru 3:1. Frankfurt je istim rezultatom napravio malo iznenađenje na gostovanju Borusiji u Mehengaldbahu 3:1, dok su Majnc i Frajburg remizirali – 2:2. Filip Đuričić ušao je u 72. minutu u igru u dresu domaćina.

2024 © - Vesti online