Četvrtak 15.04.2010.
12:40 >> 13:40h
Tanjug

Potpisan ugovor za izgradnju mosta Zemun - Borča

 Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanovic i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisuju sa potpredsednikom kineske kompanije CRBC Lu Sanom ugovor o izgradnji mosta
 

Kalanovićeva je najavila u Skupštini grada, gde je ugovor u vrednosti 170 miliona evra potpisan, da bi radovi na izgradnji mosta trebalo da počnu u septembru i da se može očekivati završetak svih radova na izgradnji tog infrastrukturnog objekta do kraja 2013. godine.


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, izjavio je da je taj projekat vrlo značajan za Beograd i Srbiju, jer će prema ugovoru u realizaciji posla do 45 odsto učestvovati domaća građevinska preduzeća i naši proizođači građevinskog materijala. To će, kako je ukazao Dinkić, omogućiti dalji privredni razvoj Beograda, odnosno dela grada na levoj obali Dunava.


Iz NIP-a će biti obezbeđeno 15 odsto sredstava, a ostatak iz kredita kineske Eksim (Exim) banke, dok će troškove eksproprijacije i tehničkih priprema finansirati grad.
U okviru tog projekta biće izgrađene i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara.

2024 © - Vesti online