Subota 22.11.2014.
08:15 >> 19:44h
Beta, rts

Ada Huja: Autom u Dunav, troje mrtvih

Nesreća kod Ade Huje: Izvlačenje BMW-a iz Dunava
 

Nesreća se dogodila jutros u 3.43 na Adi Huji kod jednog restorana. Iz vode su izvučeni vozač Dušan J. (19) sa hipotermijiom i znacima agresije, Milica J. (18) takođe sa hipotermijom i Luka V. (20) sa hipotermijom i prelomom leve nadlaktice.

Sin Olje Bećković teško povređen u nesreći kod Ade Huje

Beživotna tela Nemanje A. (18) i Anastasije S. (16) izvukli su ronioci, dok je telo Miloša J. (20), izvađeno iz prtljažnika automobila, pošto je olupina izvučena na obalu.

Tri osobe su uspele da isplivaju, a vozač automobila, koji je jedan od onih koji su se spasili, trenutno je kod istražnog sudije.

Vozaču automobila koji je jutros sa šestoro mladih sleteo u Dunav kod Ade Huje, određeno je policijsko zadržavanje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih

poslova. Kako je navedeno u saopštenju, vozaču Dušanu J, zadržavanje je određeno po nalogu Višeg javnog tužioca.

Kako piše "Blic", do nesreće je došlo kad je vozač, vraćajući se sa žurke na Dorćolu, pri izuzetno velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom kod Ade Huje i sleteo pravo u reku. Policija je dizalicom izvukla olupinu automobila iz reke i čeka roditelje da identifikuju tela poginulih, a na licu mesta bili su Rečna policija, ronioci Žandarmerije, Hitna pomoć i vatrogasci. 

"Lekarska ekipa je kod svo troje konstatovala hipertermiju, sniženu telesnu temperaturu", rekla je za agenciju Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač je bio pod dejstvom alkohola i kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Na putu odakle su mladi sleteli u reku nema tragova kočenja.

2024 © - Vesti online