Nedelja 23.11.2014.
04:35
M. Č. M.

Među korice 460 manastira

Tek ovako kada su svi srpski manastiri sistemski složeni i sabrani na jednom mestu, možemo da naslutimo svu veličinu našeg nasleđa
 


Jedan od autora ove knjige Slobodan Radovanović, direktor izdavačke firme Magic Mar, istakao je da je ova publikacija poziv na putovanje u samo središte srpske kulture i hrišćanske zajednice i dodao:


- Publikacija sadrži jezgrovito napisane tekstove o svakom pojedinačnom manastiru. Ona je i poziv na putovanje u samo središte srpske kulture i hrišćanske civilizacije.

Na promociji ove knjige govorio je i đakon Damjan Božić:


- U knjizi možete naći najvažnije srpske manastire sve do zapadne i severne Evrope, Kanade, SAD i Australije. Tek ovako kada su svi srpski manastiri sistemski složeni i sabrani na jednom mestu, možemo da naslutimo svu veličinu našeg nasleđa i da osetimo ponos zbog toga. U ovom vodiču na jednom mestu popisana su naša svetilišta od Arizone i Ilinoisa, preko Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, pa sve do Francuske, Švedske, Nemačke. Moram posebno da istaknem da je ova knjiga izašla sa blagoslovom patrijarha Irineja - kazao je Božić.

2024 © - Vesti online