Četvrtak 20.11.2014.
22:52
021.rs

Kako potpetice utiču na ponašanje muškaraca?

Kratko i jasno - štikle su im seksi! I nateraće ih da vam priđu
 

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu "Archives of Sexual Behavior", istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu strancima.

U prve dve studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5, štiklu od 9 centimetara, i imale su zadatak imale da na ulici zatraže pomoć od 270 muškaraca i 180 žena. Žene koje su nosile visoke štikle u ovom eksperimentu imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primera primetili opet kako su muškarci spremniji da priskoče u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina potpetice nije imala nikakav uticaj na prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke potpetice: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i merili su koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđu ovim ženama koje su sedele same. Ko bi pomislio (ironični smo) - muškarci su pre prilazili ženama u obuću visokih potpetica.

Nije potrebno biti genije da bi se videlo o čemu se ovde radi - visoke poteptice su seksi, pa se nesvesno povezuju sa atraktivnim ženama.

Autori studije su zaključili da "visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca".

2024 © - Vesti online