Četvrtak 20.11.2014.
13:06
Srna

Snežni cunami zatrpao Bafalo

Meteorolozi najavljuju nove snežne padavine u delovima oblasti Iri u koju spada i Bafalo, drugi po veličini grad u državi Njujork. Vožnja je zabranjena na brojnim saobraćajnicama, a zatvoren je autoput duž jezera Iri i Ontario.

U pojedinim delovima debljina snežnog pokrivača rasla je 13 centimetara na sat, dok je u okolini bilo samo nekoliko centimetara. Meteorolozi ističu da je neuravnoteženost snežnih padavina tipična za takozvani jezerski efekat, kada se hladan vazduh kreće preko relativno toplih Velikih jezera, privlačeći vlagu i izbacujući sneg na kopno.

Pročitajte još:

* SAD: Sneg odneo 8 života

* Ledeni talas okovao celu Ameriku

Gradonačelnik Bafala Bajron Braun rekao je da je u sredu uklonjeno 5.000 tona snega. Guverner države Njujork Endrju Kuomo proglasio je vanredno stanje u deset oblasti, a angažovana je Nacionalna garda za pomoć ugroženim. U južnom delu Bafala, grtalice su pristizale u pomoć pacijentima i blokiranim vozačima na putevima.

Najmanje osam smrtnih slučajeva prijavljeno je usled obilnih snežnih padavina. Policija oblasti Iri saopštila je da je 46-godišnji muškarac pronađen mrtav u svom automobilu zatrpanom ispod 4,6 metara snega.

2024 © - Vesti online