Sreda 19.11.2014.
16:00
rts

Državni gubitaši dogodine bez plata?

Vujović: Očekujem podršku javnosti, jer je to racionalno upravljanje resursima
 

Postojaće neki rezervni nivo plata na nivou budžeta, ali ne i plate koje danas postoje, koje su maksimirane i gde zaposleni u pojedinim javnim preduzećima imaju od 20 do 30 odsto veće zarade od prosečnih plata u javnom sektoru ili plata u privredi, rekao je Vujović, prenosi Beta.

Vujović je novinarima nakon predstavljanja "Bele knjige" Saveta stranih investitora rekao da će ta "anomalija" preduzeća koja prave gubitke i isplaćuju i do 40 odsto veće zarade od onih u privredi biti eliminisana od 1. januara naredne godine.

Kako je precizirao, sva preduzeća će biti praćena detaljno i država neće dozvoliti da se takve stvari sa isplatom većih zarada ponove.

"Očekujem podršku javnosti, jer je to racionalno upravljanje resursima", istakao je Vujović i dodao da nije u redu da samo jedan sloj građana podnosi teret reformi, a da drugi troše.

Vujović je naglasio da se ta mera posebno odnosi na "Srbijagas".

"Od 1. januara 'Srbijagas' neće više imati izgovor da zbog toga što mu ne plaćaju isporučeni gas, može da radi sve drugo", rekao je Vujović.

Vujović je podsetio da će "Srbijagasu" biti omogućeno da normalno posluje i biće mu rešena pitanja dugovanja, zbog čega će država imati pooštrene kriterijume što se tiče poslovanja tog javnog preduzeća – koje će "Srbijagas" morati da ispunjava kako bi mogao da isplaćuje plate zaposlenima.

2024 © - Vesti online