Sreda 19.11.2014.
15:50
Beta

Registruj bicikl, da ti ga ne ukradu

Veliki broj bicikala otuđi se tokom godine, a mali broj teško je identfikovati
 

Bicikli se mogu registrovati na zvaničnom gradskom sajtu www.zrenjanin.rs ili www.bicikl.zrenjanin.rs gde se takođe mogu videti koje su to mere za sprečavanje krađe, ali i prijaviti krađa.

Tim povodom službenici Policijske uprave Zrenjanin, u sardanji sa Kancelarijom za mlade grada Zrenjanina i lokalnom samoupravom sproveli su danas akciju u centru grada, a koja je realizovana u okviru projekta OEBS-a "Stop krađi bicikala".

Aktivisti Kancelarije za mlade delili su majice i flajere, a cilj akcije, kako su naveli, jeste informisanje građana o merama i radnjama kojima se može smanjiti rizik za krađu bicikala.

Ivan Mikalački iz Kancelarije za mlade kazao je novinarima da je reč o pilot projektu, a Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kome građani mogu izvršiti upis, odnosno registraciju bicikla.

"Ti podaci će kasnije biti korišteni u slučaju da dođe do krađe bicikla. Veliki broj bicikala otuđi se tokom godine, a mali broj teško je identfikovati, jer uglavnom postoje samo papiri o njihovom vlasništvu", rekao je Mikalački.

On je izrazio očekivanje da će akcija postati primer drugim gradovima, jer se na taj način lako može doći do konkretne i veće baze podataka i samim tim olakšati način za rasvetljavanje krivičnih dela i pronalazak većeg broja ukradenih bicikala.

2024 © - Vesti online