Sreda 19.11.2014.
12:56
Vestionline

Kristijan Vijeri: Uvek ću voleti Inter, iako sam bio praćen i prisluškivan

Nekadašnja ikona Intera: Kristijan Vijeri
 

Navijači crno-plavih iz Milana su ga obožavali, međutim, već godinama se priča o njegovom rastanku sa klubom.

"Sramota je što se tako završilo. Voleo sam Inter, volim ga i danas. Bio sam spreman da ubijem za taj dres. Prvi sam dolazio na treninge, poslednji odlazio. Nikad nisam odustajao, koliko sam samo puta igrao povređen. Sa gazdom Masimom Moratijem sam imao poseban odnos. Viđali smo se po nekoliko puta dnevno, ponekad i u tri ujutro. Razgovarali smo i raspravljali o svemu, praktično sam bio deo te porodice", prisetio se Vijeri i otkrio veliko razočaranje zbog kojeg je otišao iz Intera:

"Za Inter sam dao sve što sam imao i mogao, profesionalno i lično, celog sebe. Da li možete da zamislite kakvo sam razočaranje doživeo kada sam saznao da je klub angažovao privatne detektive da me prate. Čak su me i prisluškivali! Dođavola, pa to su stvari koje radiš mafijašima".

"Ljubav" sa Moratijem i Interom pukla je dolaskom Brazilca Adrijana u tim.

"Recimo da su se Moratijevi pozivi tada proredili. Bilo mi je jasno da posle šest godina klubu treba "sveža krv" i bio sam spreman da odem. A Morati me je uveravao da je sve u redu, da me želi u klubu i dalje, da sam ja ikona Intera... Bilo je jasno da me laže, ali time je uništio i naše prijateljstvo. To me je najviše pogodilo", iskren je Vijeri.

Sezonu 2005/2006. odigrao je u istom gradu, na istom stadionu, ali u dresu ljutog rivala - Milana.

"Odigrao sam samo jednu sezonu za Milan, a oni me doživljavaju kao da sam u klubu bio deceniju. Slično je i sa Juventusom. Često se čujem sa Andreom Anjelijem, pravi je gazda. Otkako je preuzeo vođenje kluba u svoje ruke, sve je krenulo nabolje, u domaćem prvenstvu i u Evropi", kazao je Bobo Vijeri.

Danas Kristijan Vijeri živi u SAD, cenjeni je televizijski komentator i završava trenersku akademiju u Majamiju.

2024 © - Vesti online