Sreda 19.11.2014.
10:11
Beta

Kobi juri Džordana, pauza za Pekmena

Sledeći je Džordan: Kobi Brajant obara rekorde
 

Brajant je utakmicu završio sa 28 poena i sada ima ukupno 32.001 poen. Ispred njega su samo Karim Abdul Džabar, Mozes Meloun i Majkl Džordan.

"To je bilo mnogo posla u prethodnih 19 godina", rekao je Brajant. Tek drugoj pobedi Lejkersa u sezoni doprineli su Karlos Buzer sa 20 poena i 10 skokova, Džordan Hil sa 18 poena i 10 skokova i Nik Jang sa 17 poena. U ekipi Atlante najefikasniji je bio Pol Milsap sa 29 poena, a Džef Tig ubacio je 23.

 

Peković pauzira najmanje tri utakmice zbog povrede

Košarkaš Minesote Nikola Peković propustiće najmanje tri utakmice u NBA ligi zbog istegnuća desnog zgloba. Peković se povredio prošle nedelje tokom utakmice protiv Dalasa, a trener Minesote Flip Sanders rekao je da će početkom sledeće nedelje, posle novih pregleda, ponovo biti procenjeno stanje bivšeg
košarkaša Partizana.

Crnogorski reprezentativac će pauzirati najmanje tri utakmice, protiv Njujorka, San Antonija i Sakramenta, koje će se sve tri igrati u Mineapolisu. Peković ima problema s povredama u poslednje dve sezone, pošto je u nekoliko navrata odsustvovao zbog povreda stopala i članka. Sanders je rekao i da će košarkaš Tadeus Jang propustiti naredne tri utakmice zbog smrti majke i da će zbog povrede kuka odsustvovati Roni Turijaf.

Košarkaši Milvokija pobedili su Njujork sa 117:113 i ostvarili šestu pobedu u 11 utakmica. Sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena u ekipi Milvokija, a najefikasniji je bio Ersan Iljasova sa 20 poena. Zaza Pačulija dodao je 14 poena i 13 skokova, a 14 je dodao i Brendon Najt. U ekipi Njujorka, koja je pretrpela treći poraz u 12 utakmica, najbolji je bio Karmelo Entoni sa 26 poena, šest skokova i pet
asistencija, a Tim Hardavej Mlađi dodao je 24 poena.

Košarkaši Jute pobedili su na svom terenu Oklahomu sa 98:81 i naneli joj treći uzastopni poraz u ligi. Alek Burks predvodio je domaće do pobede sa 20 poena i 14 skokova, a dobru partiju prikazao je i Enes Kanter sa 16 poena, 15 skokova i devet asistencija. U Oklahomi, koja je pretrpela sedmi poraz u poslednjih devet utakmica, Džeremi Lamb bio je najefikasniji sa 19 poena. U timu nije bilo povređenih Kevina Durenta i Rasela Vestbruka.

Košarkaši Nju Orelansa pobedili su na gostujućem terenu Sakramento sa 106:100. Pelikanse je do pobede predvodio Entoni Dejvis sa 28 poena i devet skokova, Rajan Anderson dodao je 22 poena, Tajrik Evans 18, a Erik Gordon 17 poena. U ekipi Sakramenta Demarkus Kazins bio je najefikasniji sa 24 poena i 17 skokova, a Daren Kolison dodao je 13 poena i 11 asistencija.

2024 © - Vesti online