Sreda 14.04.2010.
19:16
Vestionline

Vaterpolisti Partizana overili plasman na F4

Prvi meč na gostovanju u Mađarskoj, "crno-beli" su dobili rezultatom 12:4, pa je posle beogradskih 10:5, Partizan više nego ubedljivo obezbedio plasman na završni turnir elitnog takmičenja.

Pred prepunim tribinama bazena na Banjici, izabranici Igora Milanovića su brzo stekli prednost od dva gola razlike (2:0, 3:1). U nastavku meča, domaćini su rutinskom igrom došli do još jedne ubedljive pobede ove sezone, a igrači Egera su pokušali da pariraju srpskom šampionu, uspevši da postignu više golova nego u prvom susretu.

U timu Partizana najefikasniji je bio centar Duško Pijetlović sa tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisali Stefan Mitrović i Gojko Ćuk. Po jedan gol postigli su kapiten Vladimir Vujasinović, Anrdija Prlainović i Živko Gocić. Na drugoj strani, svi igrači postigli su po jedan gol, redom Biroš, Erdelji, Kovač, Hegediš i Feltam.

Partizan će u polufinalu fajnal-fora u Napulju igrati sa italijanskim Pro Rekom koji je izašao kao pobednik četvrtfinalnog duela sa crnogorskom Budvom.

Budvani su u prvom meču u Italiji izgubili sa 9:5, a onda su i kao domaćini večeras poraženi rezultatom 12:10 (2:3, 4:3, 2:2, 4:2).

Srpski reprezentativci Vanja Udovičić, Filip Filipović i Slobodan Nikić postigli su po dva gola za Pro Reko, koliko je još dao Norbert Madaraš. Na drugoj strani, Marino Franičević i Damjan Danilović po tri gola, dok je Branko Peković postigao dva.

U polufinalu Evrolige sastaju se Partizan - Pro Reko i Primorac - Jug. Finalni turnir na programu je 14. i 15. maja u Napulju.
 

Trener Partizana Igor Milanović bio je zadovoljan pobedom nad Egerom i najavio je da će njegova ekipa u Napulju igrati maksimalno motivisana i spremna.

"Zadovoljan sam reakcijom igrača u oovj utakmici, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Eger je pokazao da je veoma jaka ekipa. Nama preostaje da se maksimalno spremimo za 14. maj i na fajnal-foru u Napulju prikažemo sve što znamo i za šta smo se spremali cele sezone", rekao je Milanović i zahvalio se publici koja je još jednom ispunila tribine i pružila podršku igračima "crno-belih".

"Cele sezone imali smo odličnu podršku, i hvala navijačima na tome. Mislim da smo opravdali njihova očekivanja dosadašnjim rezultatima", dodao je Milanović.

sreda, 14. april:
JUG (CRO) - Barseloneta (ESP) 10:9, prvi meč 9:7
PARTIZAN (SRB) - Eger (HUN) 10:5, (12:4)
PRIMORAC (MNE) - Jadran (MNE) 10:6, (14:9)
Budva (MNE) - PRO REKO (ITA) 10:12, (5:9)

2024 © - Vesti online