Utorak 18.11.2014.
22:44
Beta

Ministar zdravlja podneo ostavku zbog smrti bebe

Nisam dobio ovu bitku, jer sam se kasno uključio: Bivši ministar zdravlja Crne Gore

Radunović je saopštio da ga je premijer Milo Đukanović obavestio da je prihvatio njegovu ostavku, koju mu je ponudio u ponedeljak, prvog dana po povratku iz Bijelog Polja, gde je obišao bolnicu u kojoj je došlo do infekcije.

"Svaki čovek suočava se u životu sa trenucima u kojima izgubi neku bitku. Mi lekari se, poznato je, u takvim situacijama prirodom posla nađemo češće nego drugi. Ovo je bila moja najteža bitka. Dobio sam ih hiljade kao hirurg. Ovu nisam mogao dobiti jer sam se kasno u nju uključio, kada je već bila izgubljena", piše u Radunovićevoj izjavi koju je prenela Televizija Crne Gore.

Radunović je rekao da postoje situacije u kojima je gubitnik celo društvo, a infekcija beba je upravo takva situacija.

"Nestanak jedno mladog, tek započetog života tragedija je koja mora biti opomena i poruka za sve nas", izjavio je Radunović.

Opomena je u tome da neodgovornost i kršeje propisa i pravila dovode dovode do nenadoknadivih gubitaka, dodao je.

"Bebe, nažalost, umiru i u najrazvijenijim zemljama vrhunske lekarske prakse i razvijene demokratije. Ali se u takvim društvima ne može desiti da se to dogodi zato što je zakazao deo sistema. I to mora da bude naša pouka: Ovo se događa tamo gde nije stvoren sistem u kojem ovako nešto ne bi bilo moguće. I zato podnosim ostavku", poručio je Radunović.

Direktor bolnice u Bijelom Polju podneo ostavku zbog smrti bebe

2024 © - Vesti online