Utorak 18.11.2014.
15:55
Srna

Dačić: Članstvo u EU glavni spoljnopolitički cilj

Ivica Dačić sa kolegama na konferenciji u Briselu
 

Dačić je na konferencije povodom pokretanja Strategije EU za Jadransko-jonski region rekao da je Srbija u proteklom periodu nedvosmisleno potvrdila svoju posvećenost evropskom putu, jačanju regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa, kao i normalizaciji odnosa sa Prištinom i primeni postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

On je obavestio učesnike skupa da je Srbija u finalnoj fazi osnivanja posebnog radnog tela Vlade - Radne grupe za saradnju sa EU u Jadransko-jonskom regionu, da bi mogla odgovorno i kvalitetno da sprovodi zahtevan proces primene Strategije.

Zadatak Radne grupe biće da koordiniše sve aktivnosti u vezi sa Strategijom EU za Jadransko-jonski region, imajući u vidu da je Srbija jedina od osam država članica Strategije koja nema direktan izlaz na more.

Dačić je rekao da je Srbija spremna da se angažuje na promovisanju značaja funkcionalne povezanosti morskog priobalja sa kontinentalnim zaleđem regiona, a posebno na umrežavanju transportnih i energetskih koridora.

2024 © - Vesti online