Utorak 18.11.2014.
10:15
Beta

Masovnom ubici (80) dozvoljeno da se oženi u zatvoru

Žene ga obožavale i sledile dok je bio mlad i ubiojao, a isto tako je i sada

Menson i njegova izabranica Efton Elejn Barton dobili su dozvolu za venčanje od lokalnih vlasti. Barton je napustila svoj dom na srednjem američkom zapadu i preselila se u Korkoran u Kaliforniji u kojem se nalazi zatvor, kako bi bila bliža Mensonu.

U dozvoli se ne precizira datum venčanja i naznačuje da par ima 90 dana da se venča ili da ponovo podnese zahtev za dozvolu.

Barton je pre godinu dana dala intervju za magazin Rolingstoun u kojem je najavila da Menson i ona nameravaju da se venčaju. Menson je tada, međutim, rekao da to nije istina.

Barton, poznata po nadimku "Zvezda", rekla je za AP da voli Mensona i da će se njih dvoje venčati narednog meseca. Ona je opovrgla glasine da on nije zainteresovan za brak.

Menson na suđenju 1970. godine. Lepotica koja ga gleda je Suzan Etkins, njegova rođaka i sledbenica koja je saučestvovala u zločinima
 

Menson je 1972, zajedno sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osuđen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji, kada su 1969. ubijeni glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Šeron Tejt (26) je u trenutku ubistva bila u osmom mesecu trudnoće, i izbodena je nožem dok je molila napadača, i to ženu iz Mensonove bande, da joj ne ubije bebu.

2024 © - Vesti online