Sreda 14.04.2010.
16:51
Tanjug, Srna

"Pokajnici" u FAS-u potpisali ugovore o radu

U FAS bi trebalo da se vrati svih 48 radnika koji su prošlog meseca napustili firmu
 

"Za nekolicinu radnika potpisivanje je odloženo za sutra, iz tehničkih razloga", rekao je Mihajlović i dodao "da je danas u FAS-u održana interna ceremenija za sve zaposlene u srpsko-italijanskom preduzeću".

Mihajlović je ponovio da 13 radnika koji su se takođe izjasnili da, zbog zdravstvenih problema, žele da napuste FAS, treba da se vrati u matičnu fabriku "Zastava automobili" kako bi se prijavili za jednu od opcija socijalnog programa.

"Devet radnika ima pet godina do penzionisanja, dok će ostali uzeti otpremnine koje iznose 300 evra po godini staža", podsetio je Mihajlović.

Ugovore o radu sa preduzećem "Fiat automobili Srbija" početkom februara potpisalo je 1.000 radnika, i to njih 880 za rad u proizvodnji, a 120 na režijskim poslovima.

Posle prvog meseca rada, 61 radnik se početkom marta pismeno izjasnio da, zbog otežanih uslova rada, želi da napusti FAS, ali se potom njih 48 predomislilo i vratilo u fabriku, nakon što je predsednik Upravnog odbora FAS-a Đovani de Filipis izjavio da radnici koji nisu bili zadovoljni uslovima rada, mogu da se vrate.
 

U Srpsku isporučeno svih 300 automobila

Kupcima u Republici Srpskoj (RS), kroz program "staro za novo", isporučeno je svih 300 automobila "fijat punto" putem posrednika banjalučkog "Samaksa", kojeg je izabrao kragujevački proizvođač vozila.

Subvencionisana kupovina osnovnog modela "fijat punto" sprovedena je umanjenjem kupoprodajne cene u iznosu od 1.000 evra, koji je bio obezbeđen u budžetu RS, kao i subvencionisanjem troškova transporta i osiguranja, koji je obezbedila Srbija, tako da je cena tog modela iznosila 5.999 evra sa PDV-om, saopšteno je iz Ministarsta trgovine i turizma RS. Vlada RS snosila je i troškove carine u iznosu od 321,4 evra.

2024 © - Vesti online