Ponedeljak 17.11.2014.
19:38
Beta

Pusićeva opet histeriše zbog Šešelja

Sudeći po hrvatskim političarima, samo srspki povratnici iz Haga štete evropskom putu Zapadnog Balkana: Vesna Pusić
 

Vesna Pusić je istakla da su u raspravi i drugi ministri "ukazali na to da se već iskazuje zabrinutost u javnostima i medijima Nemačke i nekih drugih zemalja zbog takvog ponašanja (Šešelja) i posledica odluke Haškog suda koju niko baš sasvim ne može razumeti, pa ni ja".

"I svakako ćemo insistirati", podvukla je Vesna Pusić, "da se institucije Evropske unije izjasne o tome jer to direktno nanosi štetu evropskom putu zemalja u regionu i svemu onome što se postiglo kroz evropski preobražaj zemalja regiona, bez obzira u kojem su one stadijumu".

"Upozoriću evropske kolege na ludaka Šešelja"

"Obavestila sam 28 članica EU", rekla je ona novinarima, "o situaciji koja je nastala puštanjem na slobodu osumnjičenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i njegovim političkim agitacijama, pozivanjem na rat i uništavanje regionalne saradnje, štetu koju nanosi odnosima država u regiji i naročito štetu koju nanosi mogućem evropskom putu država u regiji, poverenju u međunarodne institucije".

Stav Hrvatske je, dodala je šefica hrvatske diplomatije, "da bi i Evropska komisija, odnosno visoka predstavnica (EU Federika Mogerini) trebalo da osudi takvo ponašanje, a to je podržao i slovački ministar (Miroslav Lajčak)".


"Moje saučešće zbog 'ludog ratnog zločinca'"

Ona je objasnila da je hrvatski predsednik Ivo Josipović "na sebe preuzeo da o tome i zvanično obavesti Haški sud o takvom ponašanju (Šešelja)".

2022 © - Vesti online