Nedelja 16.11.2014.
11:20
Srna

Šta je Putin rekao Dačiću?

Ivica Dačić: Čovek me je pogledao i rekao, pa to nije moguće, ni geografski
 

Dačić je naveo da je prijateljstvo Srbije sa Rusijom tradicionalno, da Beograd želi da očuva vojnu neutralnost, a da se u političkom smislu približi EU, napomenuvši da Moskva, od kada je on u spoljnoj politici, nikada nije postavljala dilemu zašto Srbija ide u EU.

"Oni misle da nećemo imati mnogo sreće u tome, ali nemaju ništa protiv. Lično sam, kao premijer, pitao predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da li razmišljaju da Srbija treba da bude članica Evroazijskog saveza. Čovek me je pogledao i rekao, pa to nije moguće, ni geografski", rekao je Dačić za list "Blic".

On je naveo da mu je Putin rekao da Srbija ne može težiti ni BRIKS-u, jer taj savez čine bogate zemlje, a na njegovo pitanje da li je Rusija zainteresovana za vojne baze u Srbiji, Putin je odgovorio odrično.

Govoreći o nedavnoj poseti albanskog premijera Edija Rame Beogradu, koju je obležilo niz incidenata, Dačić je ocenio da je očigledno da je postojala namera da Rama priča o nezavisnom Kosovu po svaku cenu, i da je to i učinio, dodavši da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dobro reagovao u toj situaciji.

Komentarišući izjavu ministra rada Aleksandra Vulina da je lider radikala Vojislav Šešelj pušten na privremenu slobodu intervencijom SAD koje žele da destabilizuju vlast u Srbiji, Dačić je rekao da to može da se izdvoji kao logično razmišljanje, jer su svi ostali pokušaji da se "izboksuje" Šešeljeva sloboda bili bezuspešni.

"Nikada nisu to hteli da urade, stalno su postavljali neke uslove, koje opet on nije hteo da prihvati. Sada je to praktično bilo bez ikakvih uslova, a čim je došao rekao je da neće dobrovoljno da se vrati", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online