Nedelja 16.11.2014.
10:29
Tportal.hr

Tetovirani naučnik "zapalio" internet

Čelnici Evropske svemirske agencije zamolili Tejlora da na zvaničnim javnim nastupima nosi duge rukave
 

Otkačeni naučnik, poznat po neobičnom načinu oblačenja i raskošnim tetovažama, bez pardona se usred istorijske svečanosti pojavio u drečavoj košulji sa motivima polugolih žena.

“Ubeđen sam da ćemo uspeti. Toliko sam uveren, da sam to i nacrtao na svom telu”, rekao je on za BBC i pokazao tetovažu na kojoj se vide lender i kometa.

Istetovirana ruka

Očekivano, nedugo nakon prenosa Twitter je eksplodirao. Neki su Tejlorov vrlo ležeran, gotovo dečački izbor garderobe – bermude, ljubičaste čarape, havajka i patike, nazvali “ludim”, a drugi “interesantnim”. Ipak, bilo je i onih koji su golišave lepotice na košulji u stilu Barbarelle doživeli kao politički nekorektnu objektivizaciju žena.

Namerno ili ne, neozbiljni Tejlor otvorio je ozbiljno pitanje – da li je takav odabir odeće prikladan i medijski prihvatljiv za ovakve prilike.

Nije neuobičajeno da naučnici izgledaju opušteno ili čak otkačeno. Setimo se samo Alberta Ajnštajna i njegovog, za to vreme, vrlo ležernog oblačenja, duge razbarušene kose i njegovog portreta s isplaženim jezikom koji je postao ikona pop kulture. Oni koji su studirali fiziku po kursu nobelovca Ričarda Fejnmena znaju da je ovaj genijalni naučnik za korice svoje knjige odabrao fotografiju na kojoj udara u male bubnjeve - bongose.

Ipak, šuška se da su čelnici Evropske svemirske agencije zamolili Tejlora da na zvaničnim javnim nastupima nosi duge rukave i nogavice kako bi pokrio vrlo uočljive tetovaže, uprkos tome što jedna od njih predstavlja upravo Rosettu.

U videu ćete videti kako se Met Tejlor izvinjava što je nosio "uvredljivu" majicu na proslavi:

2024 © - Vesti online