Nedelja 16.11.2014.
01:30
Vestionline

Novak dobio rivala u finalu! Federeru švajcarski "maraton"

Ni četiri meč lopte mu nisu bile dovoljne: Stanislas Vavrinka 
 

U neizvesnom duelu, Vavrinka je propustio šansu da treći put pobedi velikog Rodžera (trenutno Federer vodi 15:2). U trećem setu, kod rezultata 5:4 za Vavrinku, osvajač Australijan opena je imao čak tri meč lopte, ali neverovatnoi Federer se vraćao u igru. Vavrinka je ui tim trenucima bio nestrpljiv, pokušavao volej igrom, što mu nije jača strana, da reši meč, a Rodžer je sve to dobro koristio i uveo meč u dramu.

Švajcarcu, čuvaj se! Stiže Nole "ekspres"

Ušlo se u taj-brejk, a onda nova uzbuđenja. Federer je bolje počeo, ali je Vavrinka stigao do nove meč lopte (6:5), četvrte, ali je opet Rodžer imao čelične živce, dobivši naredna tri poena za veliki trijumf i finale sa Novakom Đokovićem.

Od ponora do trijumfa: Rodžer Federer
 

Meč su obeležile i kontroverzne sudjske greške. U prvom gemu trećeg seta, Varinka je brejknuo Federera . Tada smo videli nesvakidašnju situaciju kada je glavni sudija preinačio (pogrešno) odluku linijskog sudije, a Rodžer nije uočio da je poen pripisan protivniku. Kada je video da je 0:40, nekada najbolji teniser sveta se žestoko bunio, ali bez rezultata.

Ima li lepšeg zavšetka sezone od duela dvojice, uz Rafaela Nadala, najboljih tenisera u 21. veku!? Spektakl je zagarantovan u nedelju od 19 časova u "O2 Areni" u Londonu.

2024 © - Vesti online