Subota 15.11.2014.
22:15
b92.net

Uhapšen Goran Perčević

Uhap[en kod prijatelja na Banjici: Goran Perčević
 

Ranije danas, advokatska kancelarija koja ga zastupa saopštila je da je Perčević na putu i da će se odazvati državnim organima najkasnije do ponedeljka.

Nalog za hapšenje Perčevića izdat je zbog milionskih malverzacija i podizanja kredita bez pokrića koji su gurnuli Univerzal banku u propast.

"Dat je nalog za lišavanjem slobode Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi, kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica svog ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama", rekao je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

Izdat nalog za hapšenje Gorana Perčevića

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke ...i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović.

Goran Perčević je rođen 1965. u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju pravno-birotehničku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, na smeru međunarodnog prava. Bio je i na poslediplomskim studijama. Karijeru je počeo kao asistent na Pravnom fakultetu.

U politici se našao posle Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije. Bio je osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije. Potom je bio i potpredsednik Socijalističke partije Srbije, predsednik zakonodavno-pravne komisije u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, potpredsednik Interparlamentarne unije.

Advokat: Perčević dolazi do ponedeljka

Bio je i član Izvršnog odbora u SPS-u, predsednik teorijskog saveta i koordinator za pravni sistem i međunarodnu saradnju i odnose sa stranim partijama. Najčešće je nastupao u tandemu sa sadašnjim vicepremijerom Ivicom Dačićem. Bio je i na čelu Upravnog odbora za zaštitu spomenika.

Istovremeno, bio je glavni i odgovorni urednik teorijskog časopisa "Smisao". Onda se povukao iz politike i posvetio biznisu.

Vlasnik firmi koje spadaju u najveće kreditne dužnike u Srbiji, Goran Perčević, uspeo je da izbegne bankrot ne samo u Interkomercu, nego odnedavno i u Koteksu. Perčević je 2012. godine izabran za biznismena godine u izboru Privredne komore.

2024 © - Vesti online