Subota 15.11.2014.
16:16
Beta

"Moje saučešće zbog 'ludog ratnog zločinca'"

Nema razloga da reaguje jer je do Haga, ne do Srbije: Vesna Pusić
 

"Mogu samo da kažem da izražavam saučešće Srbiji što na svojim ulicama ima poludelog ratnog zločinca, umesto da sedi tamo gde je sedeo i gde treba da sedi", prenela je Hrvatska radiotelevizija.

Upitana da li će Hrvatska diplomatija nešto preduzeti povodom političkog delovanja lidera Srpske radikalne stranke, Vesna Pusić odgovorila je protivpitanjem: "Zašto bi hrvatska diplomatija nešto preduzela?".

Za izjavu predsedničke kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović da bi, zbog Šešeljevih izjava, Hrvatska trebalo da pozove na konsultracije svog ambasadora u Srbiji, Pusić je rekla da ta izjava Kolinde Grabar Kitarović pokazuje određeno nepoznavanje, jer nije reč o odluci Srbije, već Haškog tribunala.

Vesna Pusić je dodala da je izjava kanditakinje HDZ pokušaj korišćenja bilo čega u predizbornoj kampanji u Hrvatskoj.

Odluku Haškog tribunala da Šešlja zbog bolesti pusti na privremenu slobodu, ranije su kritikovali najviši hrvatski zvaničnici. Predsednik Ivo Josipović ocenio je da je puštanje Šešlja primer neefikasnosti međunarodne pravde, dok je premijer Zoran Milanović ocenio da bi Šešelj u svakoj zemlji bio osuđen.

2024 © - Vesti online