Subota 15.11.2014.
15:01
Vestionline

Snimak dečaka koji spasava sestru od snajpera je nameštaljka!

Na snimku su profesionalni glumci, a ne sirijska deca kao što je ceo svet mislio
 

Lars Klevberg, reditelj iz Osla, otkrio je da je snimio scene "herojskog spasavanja sestre" na osnovu televizijskih snimkama sukoba iz Sirije, a da je na taj način hteo da skrene pažnju na veliki broj dece koja se nalazi u ratnoj zoni.


"Snimali smo na Malti u maju i to na setu koji je korišćen za neke poznate filmove poput Troje i Gladijatora. Dečak i devočica, koji su na snimku, zapravo su profesionalni glumci s Malte. A glasovi koji se čuju u pozadini su sirijske izbeglice koje su sad na Malti. Napravio sam film i mi smo se pretvarali da je u pitanju snimak pravog događaja kako bi ga ljudi podelili s drugima i osetili da ima nade", objasnio je Lars Klevberg za BBC.


Njegova filmska ekipa dobila je čak i finansijsku podršku od Norveškog filmskog instituta za umetnost kako bi snimili ovaj film. Klevberg odbacuju sve navode da je snimak namerno pušten na internet kako bi dospeli na naslovne stranice.


"Deca koja preživljavaju usred paljbe trebalo je da bude jedan od maliih tragova koji bi naveo gledaoce da posumnja u verodostojnost onoga što gledaju", rekao je producent Džon Ejnar Hagen i dodao: "Pre završetka projekta, imali smo duge pregovore s investitorima oko etičkih pitanja vezanih za stvaranje jednog ovakvog filma".

Na početku kontroverznog snimka vidi se dečak kako leži na zemlji dok dve strane razmenjuju vatru. U jednom trenutku dečak odlučuje da ustane i krene. Izgleda kao da ga je pogodio metak jer on pada kao pokošen. Međutim, nekoliko sekundi kasnije on se, čini se nepovređen, diže s zemlje i trči do devojčice koja čuči kod jednog automobila. Dečak je zgrabio devojčicu za ruku i odveo je na bezbedno.

2024 © - Vesti online