Petak 14.11.2014.
08:45
Z. Mirković - Vesti

"Nisam znao da se sprema pokolj"

"Nisam znao da se sprema pokolj"
 

- Nisam kriv za ubistvo. Mene je Kristijan zamolio da glumim prodavca dizela kako bi od Zlatka i Valdemara uzeo 20.000 evra.

Arsenal u stanu

Prilikom hapšenja, kod Kristijana je nađen pravi arsenal oružja. On je napravio bombu težine 6,3 kilograma velike razorne moći koju, srećom, nije koristio. Kod nejga je nađen i revolver smit&veson, čije metke je ubica istupio kako bi se u ljudskom telu raspali posle pogotka, jednu pušku sa dva šaržera i kašikaru.

Kada smo došli u ulicu u kojoj se kasnije desilo dvostruko ubistvo, Kristijan se pozdravio sa Zlatkom i Valdemarom i zatim seo u njihova kola. Potom sam čuo glasan razgovor, a onda i pucnje. U tom trenutku sam bio kao zalepljen za tlo - ispričao je Dejan.


On je dodao da u prvom trenutku nije ni shvatio ko je pucao.


- Pomislio sam: "To je nemoguće"... Bio sam u šoku, Kristijan ni u jednom trenutku nije rekao da će počiniti ubistvo - rekao je Dejan V. i opisao da je Kristijan ubacio kašikaru u automobil u kojem je prethodno sedeo sa Zlatkom i Valdemarom.


Sudski veštak Nikolaus Klup je precizirao da je bomba raznela Valdemarovu levu ruku i nanela mu teške povrede stomaka i grudnog koša.


- Prethodno je Zlatku pucano u glavu sa manje od 30 centimetara i on je odmah izdahnuo - rekao je Klup.


Dejan je rekao da ne zna zašto je optužen za ubistvo i tražio je od Kristijana, koji se brani ćutanjem, da prizna da Dejan i Kristijanova sestra Renata (42) nisu bili saučesnici u zločinu. Kristijan na to nije reagovao, a Dejan je pokušao da se pravda rekavši da nije blesav i da ne bi stajao na pet metara od vozila da je znao da će doći do eksplozije.


Inače, jedan zatvorenik, koji je proveo izvesno vreme sa Kristijanom u ćeliji, preneo je da je optuženi Hrvat rekao da "budala Dejan stvarno ništa nije znao".


Motiv za ubistvo Zlatka Novakovića i Valdemara V. je bila svađa oko ilegalnog uvoza goriva. Kristijan i žrtve su na tom poslu za nekoliko meseci zaradili 700.000 evra, ali su se posvađali oko podele novca, a Kristijan je tokom istrage rekao i "da se osećao iskorišćenim".

2023 © - Vesti online