Četvrtak 13.11.2014.
14:17
Vestionline

Studente novosadskog Univerziteta Ninamedia sprema za posao

Proširena saradnja Univerziteta u Novom Sadu i agencije Ninamedia

Diplomci i studenti završnih godina Univerziteta u Novom Sadu više neće morati da za sticanje neophodnog iskustva čekaju završetak studija.


Kao najveća agencija za praćenje i analizu medijskih sadržaja, čiji klijenti sačinjavaju 70% od ukupnog broja korisnika kliping usluga u Srbiji, Ninamedia je pravo mesto za sticanje radnog iskustva i razvijanje novih veština. Stručnjaci ove kompanije zato će u narednoj godini obučiti praktikante za rad u prevođenju, praćenju i obradi medijskih sadržaja, čime će im biti omogućeno da kroz praksu u Ninamediji, steknu i prednost za ulazak na tržište rada.


- Briga za zajednicu u kojoj živimo i njenu ekonomsku budućnost odavno nije više samo stvar države i Univerziteta, već i svake društveno odgovorne kompanije. Studenti sa odseka Psihologije već godinama uspešno završavaju stručnu praksu u Ninamedia Research-u, a od ove godine uključujemo u program i studente sa drugih fakulteta i proširujemo saradnju sa Univerzitetom i na Ninamedia kliping. Radujemo se svežoj energiji koju će nam oni doneti i nadamo se da će naš primer dobre saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu uticati i na druge kompanije u Srbiji da se uključe u zajedničko rešavanje pitanja nezaposlenosti - rekla je direktorka Ninamedia klipinga Marija Janjušević.

S obzirom na to da se Srbija već dugi niz godina suočava sa problemom velike nezaposlenosti u središtu koje je najviše mladih, Univerzitet u Novom Sadu i kompanija “Ninamedia“ nadaju se, da će putem davanja šanse mladima da uče i stiču iskustvo, uskoro krenuti i druge kompanije koje imaju prostora za to.

2024 © - Vesti online