Četvrtak 13.11.2014.
11:18
b92.net

Mačvan: Marinković opet "poludeo"

Oduševljen mladim saigračem Marinkovićem: Milan Mačvan
 

Crno-beli su odigrali najbolji meč u sezoni te savladali rumunski tim 75:69.

"Ovo je bila jako teška utakmica. Ekipa Asesofta se sastoji od veoma iskusnih igrača, a većina njih ima preko 30 godina i oni svi već dugo igraju u evropskim timovima. Mislim da smo se na kraju veoma dobro izborili, uz dosta energije i pomoći publike", rekao je Mačvan.

Ključni igrač u crno-belom timu opet je bio 17-godišnjia Vanja Marinković.

"Marinković je opet ''poludeo'', ubacivao je veoma važne poene i to je verovatno na kraju odlučilo utakmicu. Na kraju smo zasluženo slavili, a da smo imali malo više pameti razlika je mogla biti i veća. Ali dobro, pobedi se ne gleda u zube, a ja lično ne bih voleo da na kraju ta koš razlika odlučuje ko će da ide dalje, a ko ne", dodao je Milan Mačvan.

Partizan sada ima skor 1-4 i realne šanse da se do kraja grupne faze izbori za nastavak takmičenja u Evrokupu.

"Dobro smo otvorili meč, mislim da je ovo bio naš najbolji početak jedne utakmice ove sezone. Poveli smo sa desetak poena razlike, konstantno imali prednost, a onda je usledio prazan hod i za minut i po su nas stigli. Taj pad ipak nije uticao na nas, našli smo snage i koncentracije na kraju i zasluženo pobedili. Ovo je mnogo važna pobeda za nas i za samopouzdanje i da ostanemo u igri za prolaz dalje u Evrokupu", rekao je Mihajlo Andrić.

Naredni izazov za košarkaše Partizana NIS je meč ABA lige u Sofiji, a sledeća runda Evrokupa u Beograd dovodi Lijetuvos Ritas.

2024 © - Vesti online