Sreda 12.11.2014.
18:57
Beta

Vukadinović: Šešeljev plan preambiciozan

Đorđe Vukadinović: Šešeljeva stranka u stanju kome
 

"Sam cilj rušenja vlasti deluje preambiciozno i preoptimištički s obzirom na sve što se izdešavalo i na poodmakle društvene procese u Srbiji tokom njegovog odsustva, pogotovo ako ništa ne bude promenio u nastupu u odnosu na ono vreme kada je vladao domaćom poltičkom i medijskom scenom", kazao je Vukandinović.

Prema njegovim rečima, Šešelj teško da će postići svoj ambiciozni cilj ako ne prilagodi bar delimično nastup, tehniku i metode delovanja, uključujući i otvorenost prema nekim vrstama ukrupnjavanja snaga.

Vukadinović je dodao da će Šešeljev povratak sigrno doprineti promenama i turbulencijama na političkoj sceni. Kako je naveo, povratak Šešelja je realno značajan događaj za srpsku političku scenu, i nesumnjivo će imati značajan uticaj na nju.

Mnoge stvari će biti drugačije, makar što se tiče dinamike, ali, i kada se uzme u obizir njegovo zdravstveno stanje, pitanje je šta može da učini u krajnjem cilju rušenja vlasti, rekao je Vukadinović.

On je izrazio uverenje da će Šešeljev povratak prestavljati psihološki - mentalni problem za njegove dojučerašnje saradnike koji su danas na čelnim pozicijama.

Vukadinović je naveo da se sada postavlja i pitanje koliko Šešelj može da pomogne stranci koja se nalazi u stanju kliničke smrti i dodao da je sigurno da će povratak lidera radikala sigurno doneti impuls i nadu stranci i stranačkim kolegama koji su mu ostali verni.

Šešelj je danas po dolasku u Beograd izjavio da želi da što pre obori vlast Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, koje je nazvao izdajnicima.

2024 © - Vesti online