Ponedeljak 10.11.2014.
16:48 >> 17:50h
mondo.rs, Beta

Advokat se "zahvalio" Basti i Ignjovskom

Zašto ga je onda stavljao Advokat na spisak: Dušan Basta
 

Holanđanin je naknadno odlučio da se Basta vrati u Lacio, jer nije igrao šest nedelja i jer bi bilo rizično da igra u tako važnoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016 posle tolike pauze.

Iz Stare Pazove je vraćen i Ignjovski, u Ajntraht, jer je Advokat procenio da mu nije potreban još jedan igrač na poziciji desnog beka, na kojoj mladi Pančevac on igra u Nemačkoj.

"Selektor Advokat je skratio prošireni spisak za dva imena - Dušana Bastu i Aleksandra Ignjovskog. Basta je dugo bio povređen, dok Ignjovski u Ajntrahtu iz Frankfurta stalno igra na poziciji desnog beka. Na tom mestu imamo dovoljno igrača, pa je selektor odlučio da se i on vrati u svoj klub", rekao je portparol i menadžer državnog tima Aleksandar Bošković.

Bošković je, međutim, saopštio da je Advokat na pripremama ostavio povređenog Aleksandra Kolarova, kome su predviđali dužu pauzu.

"Selektor će Kolarova čekati do poslednji časa. Videćemo kako će se odvijati njegov oporavak, ali će Kolarov ostati sa nama", rekao je Bošković.

Reprezentacija Srbije će tako pripreme početi sa 24 fudbalera, od kojih će jedan biti višak u protokolu za susret protiv Danske. Meč kvalifijakacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Srbije i Danske igra se u petak od 20.45 na stadionu Partizana.

2024 © - Vesti online