Nedelja 09.11.2014.
15:54 >> 17:54h
Vestionline

ABA: "Đenka" proradio, Zvezda nastavila da "melje"

Iskupljenje u Solnoku: Branko Lazić, bek crveno-belih
 

Crveno-beli su zadržali oreol nepobedivosti u regionalnom takmičenju i ostvarili najbolji start sezone u ovom takmičenju najviše zahvaljujući beku Čarlsu Dženkinsu, koji je najzad proradio. Rafalnom paljbom i furioznom igrom u trećoj deonici Beograđani su "samleli" u froncle nade domaćina da može do pozitivnog rezultata.

Amerikanac je iskoristio meč sa mađarskim timom za nagoveštaj povratka u prepoznatljivu formu, pošto je sa 17 poena predvodio crveno-bele. Veliku podršku imao je u Nemanji Dangubiću sa 14 i Markusu Vilijamsu sa 12koševa. Koliko je Zvezda bila dominantna govori podatak da je trener Dejan Radonjić svim igračima pružio šansu i da su se košem Nikole Rebića za konačan rezultat svi njegovi puleni upisali u listu strelaca.

Ako je posle sedam razlike na poluvremenu postojala dilema oko kobačnog ishoda, od nje nije ostalo ni traga posle povratka sa velikog odmora. Dženkins je igrao kao u transu, Dangubić i Mitrović su ga "ispratili", pa su se gosti sredinom trećeg kvartala "baškarili" na 20, a u finišu i maksimalnih 30 poena suficita.

Poslednjih deset minuta igralo se opušteno. Radonjić je priliku ukazao Rebiću i Tejiću, a Zvezda je bez većih problema zadržala ubedljivo vođstvo i ostvarila sedmu pobedu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
38. minut - Sve polazi za rukom Crvenoj zvezdi. Blažič je pogodio još jednu trojku.
34. minut - Rutinska igra gostiju. Zvezda održava visoku prednost. Domaćin se potpuno predao.
30. minut - U igri je Nikola Rebić, koji nije imao veliku minutažu ove sezone. Nikola Kalinić se podigao za tri i pogodio. Ogromnih plus 30. Fenomenalna deonoica gostiju u kojoj su postigli 28 poena i primili svega pet. Kraj treće četvrtine.
28. minut - Furiozna Zvezda u nastavku rešila je pitanje pobednika. Cirbes je pogodio uz faul. Već je 25 poena razlike.
25. minut - Razgoropadio se Dženkins. Bek je zabeležio 17. poen posle šuta van 6.75, a potom krade loptu i šalje Dangubića na zakucavanje.
22. minut - Crveno-beli su serijom 6:0 otvorili drugo poluvreme. Pogodili su dva puta Dženkins i Marjanović. Dangubić nastavlja trojkom, a Dženkins pogađa još jednu.
20. minut - Utisci se još nisu slegli od zakucavanja Dangubića, a usledilo je novo. Još monstruoznije. Stefan Jović je krenuo u kontru, imao čuvara ispred sebe, ali je zakucao u maniru NBA zvezdi. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Odličnu akciju gostiju zakucavanjem je krunisao Nemanja Dangubić. Vilijams je lucidno prosledio pas ka Mitroviću, ovaj u pravom trenutku dodao mladom beku, koji je atraktivnim potezom smestio loptu u koš.
15. minut - Marko Brkić je pogodio za tri i time kao da je isprovocirao plejmejkera gostiju Vilijamsa. Amerikanac je u dva napada vezao dva pogotka van linije 6.75.
13. minut - Četvrta trojka Crvene zvezde delo je Branka Lazića.
11. minut - Blažič pogađa uz faul na otvaranju drugog kvartala.
10. minut - Bivši igrač crveno-belih Strahinja Milošević je pogodio za tri poena, a Vojvoda dovršio seriju od sedam vezanih poena. Istopila se prednost Zvezde. Kraj prve deonice.
7. minut - Markus Vilijams je vezao pet poena. Najpre za dva, a onda je usledio dalekometni hitac. Uzvraća Vojvoda trojkom na drugoj strani.
5. minut - Marjanović se upisao u listu strelaca, potom i Luka Mitrović.
3. minut - Krenula je serija Zvezde, koju je inicirao Nemanja Dangubić. Beograđani su povelli 8:0.
1. minut - Utakmica je počela. Dženkins je doveo goste u prednost.

SASTAVI TIMOVA:

SOLNOK: Lorant 4, Sinovec 7, Keler 6, Vitman, Vojvoda 14, Džouns 11, Bader 2, Brkić 5, Pavlović, Milošević 13, Mandoki, Peti 3.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 12 (3-3 za tri), Rebić 1, Dangubić 14 (5 sk, 2-2 za tri), Mitrović 8 (4 sk, 6 as, 4-4 za dva), Lazić 3, Blažič 8, Kalinić 7, Marjanović 6, Tejić 2, Dženkins 17 (2-2 za tri), Jović 7 (4 as), Cirbes 4.

2024 © - Vesti online