Nedelja 09.11.2014.
08:49 >> 09:34h
Beta

Šešelj stiže u utorak?

Oslobađanje odloženo do utorka: Vojislav Šešelj
 

On je za radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je stigao dopis u kojem su obavešteni da su se Šešelj i tim lekara suda u Hagu, dogovorili da se oslobađanje odloži do utorka.

Ljajić je rekao da je povratak Šešelja u Srbiju odložen za utorak da bi se prikupila sva neophodna medicinska dokumentacija i dodao da "nema potrebe za licitiranjem" oko datuma.

"Do sad bi već bio kući da nije bilo lekarskog saveta i preporuke da se izvršenje odloži. Najverovatnije će to biti u utorak, ali se sa Tribulnalom nikad ne zna", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.


On je ocenio da je puštanje Šešelja na slobodu u Haškom tribunalu presedan po mnogo čemu, pogotovo što se protiv njega vodi postupak već 12 godina, a presude još nema.

Potpredsednik Vlade kaže da ne želi da ulazi u namere Tribunala, ali, dodaje da je stvar jasna - "kad je Hagu to odgovaralo, on je Šešelja pustio".


"Sve primedbe koje smo upućivali, oni su sad potvrdili. Hteli su da se oslobode balasta i tereta koji su imali u ovom procesu i sada su iskoristili da to urade iz humanih razloga", zaključio je Ljajić.

Upitan da li će vlada slati avion po Šešelja, on je odgovorio da do sada ni za jednog haškog osuđenjika nije slat avion i da se to neće desiti ni ovog puta.

Ljajić je ocenio da vladi "nema šta da se zameri", da je reagovala brzo i u rekordnom roku dala garancije za njegovo oslobađanje.

"Vlada se ponaša odgovorno. Dali smo garancije u rekordnom roku. Hteli smo da šaljemo policajce u civilu, kao do sad, ali je Tribunal rekao da nema potrebe", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Šešelj odbio ponudu Vlade da mu pošalju nekog iz Ambasade Srbije u Holandiji.

2024 © - Vesti online