Petak 07.11.2014.
16:36
Beta

Bebac: Država "pljačka" trudnice

Prvo kašnjenjem a zatim i oporezivanjem, država bukvalno "kažnjava" trudnice
 

"Kada trudnicama i porodiljama stignu plate na koje čekaju i po nekoliko meseci, visina tih sabranih plata prelazi iznos od 60.000 dinara, pa im država, bez imalo srama, uzme deo za solidarni porez", naveo je Bebac na svome portalu.

Zorani Mrkić iz Šapca tako je krajem oktobra stigao dopis iz Poreske uprave da je dužna državi 6.750 dinara, jer je u martu primila dva zakasnele plate, a koje tako objedinjene premašuju iznos od 60.000 dinara i podležu solidarnom porezu.

Ona je kazala da je razočarana što ni državu, ni Ministarstvo finansija niti Poresku upravu ne interesuje to što je reč o kumulativnim isplatama, a ne o realnoj visini mesečnog primanja.

Zaštitnik građana Saša Janković još je u aprilu upozorio Vladu Srbije da je naplata solidarnog poreza na zaostale pa kumulativno naplaćene zarade trudnicama i porodiljama nepravična, nezakonita i nepravilna.

U kancelariji pokrajinskog ombudsmanu su kazali da su posle brojnih apela i ukazivanja na, u ovom slučaju nezakonit rad Ministarstva finansija i Poreske uprave, mišljenja da postoji odsustvo dobre volje da se ovo pitanje reši na pravičan način.

2024 © - Vesti online