Petak 07.11.2014.
12:30
Beta

Balvanima protiv inspekcije

Inspektori su juče (6. novembra) sa komunalcima i uz asistenciju policije pokušali da uklone betonske žardinjere i rampu.

Vlasnik autobuske stanice u N. Varoši Slobodan Sekulić postavio je balvane kako bi sprečio komunalce da ukloni rampu, koja propušta autobuse na peron (Ilustracija)
 

Vlasnik stanice i preduzeća "Sekulić prevoz" rekao je da se na takvu vrstu "otpora" odlučio nakon odbijanja žalbe koju je uložio Opštinskom veću na rešenje komunalnog inspektora da se prinudnim putem, uz asistenciju policije, "očisti javna površina".

"Rampu sam podigao pre tri godine kako bi se zaveo red na peronima i stanici", rekao je novinarima Sekulić i dodaa da su tu privatnici i taksisti parkirali vozila, pa autobusi često nisu mogli da stignu do perona.

"Uostalom, sve autobuske stanice u Srbiji imaju neku vrstu rampe", kazao je Sekulić i dodao da katastarska parcela na kojoj je autobuska stanica nije javna površina, kako tvrde u opštini, jer je stanicu kupio još 2008. godine na sudskoj licitaciji i platio 150.000 evra.

"Nakon toga sam dobio saglasnost republičkog saobraćajnog inspektorata za drumski saobraćaj. Ne vidim razloga za osporavanje zbog podignute rampe", dodao je Sekulić.

Predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović rekao je da je problem što Sekulić nema građevinsku dozvolu za podizanje betonskih žardinjera i postavljanje rampe.

"To jeste privatni objekat, ali su naknadni radovi izvedeni bez odobrenja nadležnih", rekao je Paunović.

Saobraćaj i promet putnika na autobuskoj stanici odvijaju se bez zastoja.

Sekulić je na stanici nekadašnje užičke "Rakete" izgradio 20 apartmana, a u prizemlju zgrade uskoro bi trebalo da otvori biletarnicu i restoran.

2024 © - Vesti online