Petak 07.11.2014.
09:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Ovako su radikali slavili: "Živela Srbija, živeo Šešelj“

Okupljanje je počelo u četvrtak oko 21 čas ispred sedišta radikala, tj. ispred starog Magistrata. Pristalice su pevale, a zabeleženo je i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja.

Čelnici radikala su na prvom spratu Magistrata, uz viski, nazdravljali skorom povratku njihovog lidera, a slavlju su prisustvovala i trojica Šešeljevih sinova: Aleksandar, Mihajlo i Vladimir.

Na trgu u Zemunu do 23 časa okupilo više stotina članova i simpatizera Srpske radikalne stranke sa razvijenim zastavama Srbije i SRS. Među glavnim povicima bili su: "Pobeda“, "Živela Srbija, živeo Šešelj“.

Međutim, oko 23 časa se odustalo od takozvanog plavog karavana kojim su članovi i simpatizeri ove stranke trebalo da proslave povratak vožnjom kroz centralne gradske ulice.

Mada nije bilo zvaničnog obrazloženja zašto se od toga odustalo, saznajemo da su u pitanju bezbednosni razlozi, da se ne bi izazvali incidenti.

To ipak nije pomutilo slavlje radikalima. Slavljenička atmosfera u sedištu radikala se mogla osetiti na svakom koraku.

Mira "Radikalka“ izjavila je sa suzama u očima da "jedva čeka da vidi Šešelja u Srbiji“.

-Ovo je najradosniji dan u mom životu. Plačem od sreće - kazala je ova žena.

Šešelj neće ući u avion Vlade Srbije

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović pretpostavlja da će zbog svih potrebnih procedura Šešelj iz Haga doputovati u ponedeljak, 10. novembra, ali je ostavio prostora da se to dogodi i danas.

"Čim budemo znali mi ćemo obavestiti javnost. To ne zavisi ni od nas, ni od njega, nego od nekih tehničkih uslova. Ukoliko ne bude danas, najverovatnije će doći u ponedeljak", rekao je Šarović.

On je naglasio da će se Šešelj u Srbiju, nakon 12 godina provedenih u pritvoru, kao slobodan čovek vratiti redovnim letom.

"Vojislav Šešelj sigurno neće ulaziti u avion Vlade Srbije. Vratiće se redovnom linijom, kao što je i otišao", rekao je Šarović i naglasio da nikakvo specijalno obezbeđenje i pratnja neće dočekati Šešelja na aerodromu, jer je "on sada slobodan čovek".

2024 © - Vesti online