Petak 07.11.2014.
08:50
D. Lj. Joksić - Vesti

"Pobijte izdajnike!"

Novi vođa: Ridvan Haćifi (u sredini)
 

Čim je stupio na novu dužnost on je pozvao džihadiste u Siriji i Iraku, ali i na Kosovu, Albaniji i Makedoniji da počnu ubijati "izdajice", odnosno sve one koji su učestvovali u oslobađanju malog Eriona Zene iz Sirije.


Osmogodišnji dečak, koga je sa Kosova u Siriju, bez znanja majke, odveo otac Arben Zena, nedavno je vraćen majci, a u njegovom pronalaženju i vraćanju na Kosovo učestvovale su kosovske i strane tajne službe.

Cepali pasoše

Lik novog komandanta albanskih džihadista u Islamskoj državi Ridvana Haćifija, ili Ridvana el Albanija makedonskoj javnosti poznat je po fotografiji gde zajedno sa ubijenim Lavdrimom Muhadžerijem cepa makedonski i kosovski pasoš.

Nakon vraćanja dečaka na Kosovo, oglasio se Albani naredbom da se ubiju svi koji su pomogli oslobađanju malog Eriona Zene.


Mediji na albanskom jeziku naglašavaju da je naredba bila izdata preko zatvorenih grupa na socijalnim mrežama, što je nova praksa komunikacije među džihadistima.

Time su potvrđena saznanja šefa britanske obaveštajne službe Roberta Henigana da internet služi teroristima, odnosno da su Fejsbuk i Tviter postale komandna i kontrolna mreža za teroriste i kriminalce.


Ridvan el Albani traži da se ubiju murdi, što je termin koji se upotrebljava za muslimane koji su napustili veru, a pre svega one koji su pomogli u vraćanju malog Eriona. Prvi na listi za odstrel našao se džihadist Fitim Ladrovci iz Drenice, koji se duži period nalazi na bojištu u Siriji. Albani sada traži njegovu glavu zato što veruje da je on direktno bio uključen u tajnu akciju vraćanja malog Eriona majci na Kosovo.

2024 © - Vesti online