Četvrtak 06.11.2014.
18:21

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Šešelj na slobodi

Dobio priliku da se brani sa slobode: Vojislav Šešelj   

On kaže da je informaciju da će lider radikala biti pušten dobio posle 17 časova.

-To je bio takozvano usmeno obaveštenje od strane Sekretarijata Tribunala. Kasnije sam se čuo i sa dr Šešeljem i on mi je potvrdio da mu je ukinut pritvor i da se vraća u Srbiju – objasnio je Terzić.

On je kazao da se odlukom Pretresnog veća Šešelj nije obavezao ni na jedan od posebnih uslova, a to znači ni obavezu kućnog pritvora ili komunikaciju sa medijima, što su bili uslovi ranije odluke Haškog tribunala.

-Šešelj je odluku o puštanju na slobodu primio mirno, a svojim stranačkim kolegama je samo kratko poručio: „Dolazim“. 

Jadranka Šešelj: Osećanja pomešana

Telefon ne prestaje da zvoni: Jadranka Šešelj
 

Jadranka Šešelj kaže za „Vesti“ da su joj osećanja pomešana, a da su telefoni počeli da zvone već posle prve informacije da će njen suprug biti pušten.


-Zaista ne znam koliko je do sada bilo poziva, ali bilo ih je na hiljade. Ljudi zovu, čestitaju nam. Hvala svima na podršci. Nažalost, i deca i ja smo u jako čudnom stanju: od ogromne radosti, do ogromne zebnje i neverice da su ga zaista pustili.

Srpska radikalna stranka večeras je pozvala sve svoje članove i simpatizere da se od 21. čas u Beogradu okupe ispred sedišta SRS u Zemunu kako bi formirali „plavu kolonu“, odnosno kolonu vozila koja će centralnim gradskim ulicama proslaviti povratak njihovog lidera u zemlju.

Ispred sedišta radikala, ispred bivšeg Magistratu već se okupilo nekoliko stotina najodaniji pristalilica SRS, kao i veliki broj novinara.

Tokom sakupljanja, ispred sedišta stranke se čuje pesma, a zabeleženo je i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja.

 

Slavlje u Zemunu

Na trgu u Zemunu do 23 časa se okupilo više stotina članova i simpatizera Srpske radikalne stranke sa razvijenim zastavama Srbije i SRS. Među glavnim povicima bili su: „Pobeda“, „Živela Srbija, živeo Šešelj“.

Sinovi vojislava Šešelja, Vladimir i Mihailo
 

Međutim, oko 23 časa se odustalo od takozvanog plavog karavana kojim su članovi i simpatizeri ove stranke trebalo da proslave povratak vožnjom kroz centralne gradske ulice.

Mada nije bilo zvaničnog obrazloženja zašto se od toga odustalo, saznajemo da su u pitanju bezbednosni razlozi, da se ne bi izazvali incidenti.  

Slavlje pristalica Vojislava Šešelja  

To ipak nije pomutilo slavlje radikalima. Slavljenička atmosfera u sedištu radikala se mogla osetiti na svakom koraku.

Mira „Radikalka“ izjavila je sa suzama u očima da „jedva čeka da vidi Šešelja u Srbiji“.

-Ovo je najradosniji dan u mom životu. Plačem od sreće – kazala je ova žena.

Čelnici radikala su na prvom spratu Magistrata, uz viski, nazdravljali skorom povratku njihovog lidera, a slavlju su prisustvovala i trojica Šešeljevih sinova: Aleksandar, Mihajlo i Vladimir.

Nemanja Šarović
 

Zamenik predsednika SRS, Nemanja Šarović izjavio je za „Vesti“ da je Šešelj ispunio svoje obećanje i u potpunosti „rasturio haški tribunal“, a da će Srbija znati da ceni njegovu pobedi i da će njegov povratak u otadžbinu biti „pobednički“.


-Uveren sam da će Srbija sa velikim olakšanjem i radošću dočekati povratak dr Vojislava Šešelja. Njegov povratak će nesumnjivo izazvati ogromne promene i to je upravo ono što su mnogi čekali. Srbija će napokon dobiti pravu opoziciju bez obzira na ogromnu medijsku blokadu – kazao je Šarović i najavio da će Srpska radikalna stranka već sledeće subote organizovati veliki miting u centru Beograda na kome će se pojaviti i Vojislav Šešelj.

2024 © - Vesti online