Petak 07.11.2014.
05:31
J. Arsenović - Vesti

U strahu od tajnih kamera i mikrofona

Optužbama se pridružio i ministar odbrane: Bratislav Gašić
 

Ceo navodni slučaj pokušaja tajnog snimanja predsednika vlade desio se 1. novembra kada je Vučić trebalo da ima susrete sa učesnicima Trilaterale koji su sastančili u hotelu Miroslava Miškovića. Iz Kraun plaze demantuju optužbe.

Isključivo za banket salu

Uprava hotela tvrdi da kamere nisu opremljene mikrofonom, da sliku prenose isključivo na ekran ispred banket sale, uz saglasnost korisnika usluge.
- Reč je o uobičajenoj proceduri i standardnoj ponudi hotela u lancu Kraun plaza. To je sistem koji osoblju hotela služi za proveru zauzetosti sale kako ne bi remetili rad u banket salama - kaže generalni menadžer hotela Živorad Vasić.

- Kamere nisu montirane povodom sastanka Trilateralne komisije, već prilikom izgradnje, a svaki klijent hotela unapred je obavešten o toj usluzi i ima mogućnost da kameru isključi, što su i učinili organizatori sastanka Trilaterale - objašnjavaju iz tog hotela.


Ministar Gašić, međutim, tvrdi da su srpski specijalci u subotu rano došli da provere bezbednost prostorija i da su razgovarali sa predstavnicima hotela.


- Oni nisu prijavili da tu postoji bilo kakva oprema za snimanje. Tokom bezbednosne kontrole, iza kućišta za alarm koji je bio zakačen za zid, pronađeni su kamera visoke rezolucije i mikrofon - kaže Gašić.


Ministar pravde Selaković novinarima je u sredu neočekivano izneo tvrdnje o prisluškivanju, povezujući to sa štrajkom advokata iza kojeg, po mišljenju ministra, stoje tajkuni s ciljem "rušenja legalno izabrane vlasti".

2024 © - Vesti online