Četvrtak 06.11.2014.
13:40 >> 14:30h
Srna

Dačić: Ne znamo da li će Šešelj prihvatiti uslove

Sve zavisi od Vojislava Šešelja: Ivica Dačić
 

"Tu nema puno prostora za komentar. Naši diplomatski predstavnici su u stalnom kontaktu sa njim. On ne dozvoljava da se komentariše", rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, gde se sastao sa prestolonaslednikom Norveške Hokonom Magnusom.

Vlada Srbije je, na zahtev Tribunala, dala uslovne garancije za Šešelja, kojem su otkrivene metastaze na jetri.

Od vlasti Srbije zatraženo je da se izjasni može li garantovati da Šešelj neće kontaktirati sa potencijalnim svjedocima i da će se vratiti u Hag kada ga Tribunal pozove.

Haško veće istaklo je da bi Šešelj morao da poštuje i druge uslove koje bi ono propisalo.

Šešelja šalju da umre u Srbiji!

Ljajić: Odluka za dan, dva

Predsednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić očekuje za dan ili dva konačnu odluku pretresnog veća Haškog tribunala o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja.

Ljajić je rekao novinarima u Krupnju da je Vlada Srbije, dajući garancije za Vojislava Šešelja, uradila sve što je bilo moguće u datim okolnostima i da sada ostaje da Šešelj prihvati garancije koje je do sada odbijao.

"Vlada je ukazala na zabrinutost zbog Šešeljevog zdravstvenog stanja. Ponovili smo odluku iz jula u kojoj smo izrazili spremnost da damo garancije, ne samo u ovom, već i u svim ostalim slučajevima kada je reč o našim građanima koji su se dobrovoljno predali Hagu", rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online