Četvrtak 06.11.2014.
12:58
Beta

Šta je rekao Radonjić pred istorijski duel?

Želimo podvig; Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde
 

"Ono što sam siguran jeste da je pred nama teška utakmica. Mnogo smo mlađi od njih, ali motivisani smo da odigramo dobro, i treba da damo sve od sebe kako bismo napravili podvig u Areni", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova u Beogradskoj areni protiv Olimpijakosa igraju utakmicu Četvrtog kola Grupe D u Evroligi. "Školovanje kroz Evroligu je najbrži proces, da igrači dođu do svojih gornjih granica. Pobeda ili poraz ništa ne mora da znači, jer ima još mnogo do kraja. Pobeda bi značila psihološki, ali ne do te mere da sroza ili podigne samopouzdanje i da je nešto gotovo", rekao
je trener Zvezde.

Radonjić će, kako je rekao, imati na raspolaganju sve igrače. "Zdravstveno stanje je dobro, nemamo nikakvih problema i nadam se da će tako i ostati", istakao je on.

Trener crveno-belih ukazao je da je Olimpijakos u samom vrhu evropske košarke.

Posle tri kola Zvezda ima dve pobede i poraz, a Olimpijakos sve tri pobede.

"To je tim koji je poslednje tri godine dva puta bio šampion i u samom je vrhu evropske košarke. Oni imaju kapacitet za sam vrh i ove sezone. Na početku su imali problema zbog povreda i očekivao se loš start, ali su pokazali da su i nekompletni dominantni u grupi", rekao je Radonjić.

FOTO: Ludnica ispred šaltera

On je dodao da povreda Meta Lodžeskog neće imati većeg uticaja, jer se u tim vraća Tremel Darden, za koga je kazao da je najveće pojačanje Olimpijakosa ove sezone. Od igrača Olimpijakosa Radonjić je posebno govorio o kapitenu
Vasilisu Spanulisu.

"Spanulis je obeležio evropsku košarku poslednjih 10 godina. On daje posebnost čitavoj igri Olimpijakosa, ne treba trošiti reči o njemu. Njegova vrednost na tržištu je kao čitavog našeg tima, ali nije on sam tu", rekao je Radonjić.

Branko Lazić

I košarkaš Zvezde Branko Lazić rekao je da se nada pobedi. "Svesni smo koja ekipa nam dolazi u goste i siguran sam da će biti veoma dobra utakmica. Želimo da pružimo iste partije kao u prva dva susreta u Areni i nadam se pobedi", rekao je Lazić.

Ulazi u Beogradsku arenu otvoriće se u petak u 16.30, dva i po sata pre početka utakmice, a Crvena zvezda je apelovala na navijače da dođu  ranije, da bi se izbegla gužva. Sve ulaznice su rasprodate.

2024 © - Vesti online